Tilskud til ansættelse af person i fleksjob

Hvad er en fleksjobber?

Hvis du mangler en deltidsmedarbejder, gør de nye regler det nemt og attraktivt at ansætte en fleksjobber

Du kan læse mere om fleksjobordningen på star.dk (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering). 

Fleks betyder fleksibel

En fleksjobber er en fleksibel ansat, der som loyal og stabil medarbejder på deltid kan hjælpe med at opfylde din virksomheds store eller små behov. Med de nye regler på fleksjobområdet er det blevet nemt og attraktivt for alle typer virksomheder at ansætte folk i fleksjob– nu også i stillinger med meget begrænset timetal.

Fleks betyder, at du kun betaler for det arbejde, der bliver udført

Som arbejdsgiver skal du kun betale for det arbejde, fleksjobberen udfører. Fortalt med tal betyder det, at ansætter du en fleksjobber 20 timer om ugen med en arbejdsintensitet på 50 %, betaler du timeløn for 10 timer.

Fleks betyder ingen ekstra administration

Det administrative omkring ansættelsen er også blevet lettere at håndtere. Du betaler løn for det udførte arbejde, mens kommunen supplerer med et fleksløntilskud til fleksjobberen. Du skal altså ikke bruge mere tid på administration, end du skal for dine øvrige medarbejdere.

Fleks betyder arbejdstid, der matcher dit behov

Fra 1. januar 2013 er det muligt for fleksjob med ganske få timer – helt ned til én time om ugen. Det giver mulighed for at få løst mindre opgaver i din virksomhed, som ellers kan være svære at finde faste ansatte til.

Se mere om, hvad en fleksjobber kan tilbyde dig i videoen her på sitet, eller kontakt dit lokale jobcenter.

Hvor kan jeg få mere at vide?

Har du spørgsmål til fleksjobordningen, kan du ringe til dit lokale jobcenter og få kyndig vejledning. For uddybende spørgsmål til lovgivningen og juridiske termer, kontakt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.