Annoncering efter nye medarbejdere

En grundig jobbeskrivelse gør det nemt at formulere et stillingsopslag som ikke alene tiltrækker kvalificerede ansøgere, men også afholder åbenlyst ikke-kvalificerede fra at søge. Med udgangspunkt i jobbeskrivelsens oplysninger bliver både valg af målgruppe, formulering af stillingsopslag og valg af annonceringsmedie meget nemmere.

Formulering af målgruppe

Det er vigtigt at man er klar i sin formulering af målgruppe. Hvem er det vi gerne vil nå ud til med dette stillingsopslag? Det kan man kun vide ved at gøre op med sig selv, hvilke kompetencer man gerne vil tiltrække, og hvor man evt. finder disse kompetencer.

Formulering af stillingsopslag

Når man formulerer sit stillingsopslag, er der flere ting, man bør være opmærksom på, så man appellerer til alle dem, man ønsker.
Det er vigtigt, at det tydeligt fremgår, hvilke arbejdsområder jobbet indeholder, og hvilke faglige kvalifikationer der er nødvendige for at bestride det. Det vil også være en god ide at opfordre alle uanset køn, etnicitet eller religion at søge stillingen.

Noget andet man kan benytte sig af i formuleringen af stillingsopslaget, er en bundtekst, hvor virksomheden eller organisationen nærmere beskrives, og hvor der henvises til en eventuel webadresse, så ansøgeren kan få mere viden om virksomheden før jobsamtalen.

Annoncering - hvor?

Når stillingsopslaget er formuleret, bør man indkredse mulige ansøgeres måde at orientere sig om nye jobmuligheder. Det er altid være en god ide at annoncere i Jobnets jobbank, da jobsøgende fra alle brancher kan finde job her.
Log på eller opret dig som arbejdsgiver her.

Søger virksomheder arbejdskraft I udlandet?

Man kan annoncere efter arbejdskraft i udlandet på workindenmark.dk. Workindenmark er jobcentrenes internationale afdeling. Se også siden Find medarbejder i udlandet
Virksomheden kan også kontakte Workindenmark centrene.