Opkvalificeringsforløb inden for Hotel- og restaurationsbranchen

Gør karriere inden for hotel- og restaurationsbranchen - Kom på opkvalificeringsforløb

Bliv en del af en fantastisk branche med masser af muligheder. Start rekrutterings- og opkvalificeringsforløbet til hotel- og restaurationsbranchen. Du får relevante faglige kompetencer, som branchen efterspørger, og som du kan bruge forud for job og uddannelse i branchen. Under og efter forløbet vil dit lokale jobcenter arbejde på at matche dig med arbejdsgivere i branchen.

Informationsmøde

Hør om mulighederne i branchen, opkvalificeringsforløbet og slut af med en rundvisning hos EUC Syd.

Dato: Tirsdag den 14. marts 

Tid: kl. 12.30-14.00

Sted: EUC SYD - Stegholt 35, Aabenraa

Afklaringsuge

Bliv introduceret til tjener- gastronom- kokkefagene og få afklaret om, du vil og kan gøre karriere inden for branchen.

Afklaringsperiode: 27. - 31. marts

Daglig mødetid: kl. 08.00-15.35

Sted: EUC Syd - Stegholt 35, Aabenraa

Opkvalificeringsforløb

Størstedelen af undervisningen er meget praksisorienteret og foregår i øvelokaler, hvor teorien læres ved at prøve tingene

Du træner og får papirer på følgende kurser:

  • Almen fødevarehygiejne
  • Anretning
  • Håndtering af konflikter og klager fra gæsten 1
  • Servering og betjening v. selskab og konference
  • Råvarer i køkkenet, trin 1
  • Servering af øl, drinks og alkoholfrie drikke
  • Tilberedning af det varme og kolde køkken, trin 1

Kursus periode: 3. - 27. april

Daglig mødetid: kl. 08.00-15.35

Undervisningssted: EUC Syd - Stegholt 35, Aabenraa

Klar til ansættelse/praktik i branchen fra fredag den 28. april 2023

Tilmelding: Er du interesseret i at deltage i informationsmødet og/eller afklaringsugen så kontakt: Jobcenter Aabenraa - Sofie Kristensen - tlf. 7376 6389 - smkr@aabenraa.dk senest 10. marts

Kursusindhold - Hvad lærer du på forløbet?

Almen fødevarehygiejne, 3 dag

Her lærer du om regler og lovgivning om fødevarehygiejne. Du lærer at kunne anvende principper om egenkontrol og risikoanalyse samt påpege kritiske punkter. Du lærer om mikroorganismer til at hæmme mikroorganismers udvikling samt efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.

Anretning, 3 dage

Du lærer om anretningstekniker og anretningsformer, fx tallerken- og fadanretning samt opdækning til buffet. Du kan også præsentere retter/menuer og skabe positiv helhedsoplevelse med gæsten.

Håndtering af konflikter og klage fra gæsten 1, 1 dag

Du lærer om at yde anerkendende kommunikation og udvise en serviceminded adfærd i mødet med gæsten - skriftligt og mundligt. Du lærer endvidere at udvise en forståelse for gæstens behov og krav og herved medvirke til at forebygge og dæmpe konflikter ud fra viden om konfliktens faser og årsager.

Servering og betjening ved selskab og konference, 3 dage

Du kan efter kurset vejlede gæster om planlægning og bestilling af arrangementer. Hertil kan du sammensætte menuer, drikkevarer, prissætte arrangementer og indrette lokalerne.

Råvarer i køkkenet - trin 1, 2 dage

Du lærer at anvende, opbevare og klargøre de mest anvendte råvarer i produktionskøkkenet og vurdere hver råvare ud fra kvalitet, økologi, næringsværdi og modningsforhold, Du kan også kalkulere forbrug og svindprocent for en given ret.

Servering af øl, drinks og alkoholfrie drikke, 2 dage

Her lærer du om at servere øl samt gæstebetjene om de forskellige ølsorter. Du lærer at mikse og servere de mest almindelige drinks og cocktails samt forstå tilhørende bararbejde. Du lærer om servering af hedvine og aperitifvine samt alkoholfrie drikke korrekt.

Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 1, 2 dage

Du lærer at fremstille, tilsmage, anrette og præsentere klassiske/typiske retter inden for et af følgende kategorier: varme og lune retter, smørrebrød, kanapéer og sliders eller salater, sandwich, saucer og dressing.