Videregående uddannelse
Har du besluttet, at du vil læse videre, men har brug for hjælp til at finde rundt mellem de mange muligheder? Tag en snak med en vejleder i dit lokale jobcenter eller kontakt et af de syv Studievalgscentre.
Hvis du vil have et overblik over hvilken type uddannelser, der egentlig findes, kan du med fordel gå ind på hjemmesiden for Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Hvis du har brug for nogle gode afklaringsværktøjer, som kan inspirere dig, når du skal vælge studie, kan du prøve nogle af værktøjerne på uddannelsesguiden.dk:
Studievælgeren
Lad dine interesser hjælpe dig frem til den rigtige uddannelse.
Jobguide
Eksperimenter med uddannelsesvalg ud fra dine forventninger til job og muligheder.
Online studievejleder
Chat med en studievejleder.
Værd at vide
Er ansøgningsfristen overskredet på det studie, du vil ind på, kan du tjekke om der alligevel skulle være ledige pladser. Tjek det på ufm.dk.
På gsdanmark.dk kan du se, hvor du kan tage suppleringsfag, hvis du mangler nogle for at komme ind på dit ønskestudie.
Uddannelser inden for søfart og det maritime erhverv
Er du til boreplatforme, containerskibe eller shipping eller brænder du for maritim teknologi? Tjek uddannelsesmuligheder på worldcareers.dk.
Tjek også Uddannelsesguiden.
Se hvad Danmarks Tekniske Universitet tilbyder. Vil du tage en bachelorgrad i Naval Architecture eller Mechanical Engineering, er det på DTU.
Eller måske vil du være Nordic Master in Maritime Engineering?
På Copenhagen Business School kan du læse Maritime Business under cand.merc.-uddannelsen eller tage en Executive MBA i Shipping and Logistics.
Studier uden for Danmark
Europa
Vil du ud i Europa, kan du få inspiration på Ploteus, EU-kommissionens webportal. Her får du information om uddannelsesmuligheder, udvekslingsprogrammer og praktiske forhold.
Øvrige udland
Vil du længere væk har Studentum udviklet en guide, som vejleder i hvilke studier, der findes, hvordan du får din SU med dig, hvilke ansøgningsfrister der er for de forskellige studier, hvor du kan søge støtte etc.
Kilroy giver god information til dig, der vil studere ude i verden. Siden varetages af andre, der selv har været ude.
Se information om, hvordan du søger, hvor du kan bo, hvordan du får din økonomi til at hænge sammen, hvilke kulturelle forskelle du støder ind i osv.
Kan din uddannelse blive anerkendt I udlandet og omvendt?
Hvis du vil studere i udlandet, er det vigtigt at tænke på anerkendelse af din uddannelse. Dels hvordan din danske uddannelse bliver anerkendt i udlandet, og dels hvordan den uddannelse, du tager i udlandet, anerkendes i Danmark. Se mere om merit på ufm.dk og gribverden.dk.